Van de Voorzitter

De drukte en de dagelijkse beslommeringen van het leveren van psychische hulp met een team in een lastige omgeving (regelgeving, wachtlijsten, financiele drempels) gecombineerd met een veel te krap bestuursteam en ondersteuning maakt dat er minder regelmatig nieuwsberichten komen dan dat ik gewild had. Excuses!

Inmiddels ben ik aangekomen in Krakow, waar het 22e wereldcongres van de ISH plaats vindt. Een interessante ontmoeting met therapeuten en wetenschappers uit alle werelddelen. Een mooie plek om inspiratie op de doen. Dinsdag 25 juni zal ik een samenvatting geven in een webinar.
Heb jij ideeën voor een volgend een webinar? Mail de vereniging!

Ook had ik mij voorgenomen om 4 x per jaar een artikel uit IJCEH te bespreken. In deze nieuwsbrief een bespreking van een review van hypnosetechnieken en de behandeling van depressie.
Wie wil er ook een artikel bespreken? Doe het; het is inspirerend om zelf in een artikel te duiken en je deelt jouw ideeën met ons. Win-win!

Er is ondertussen hard gewerkt aan een heel spannend symposium op 4 en 5 oktober. Ook daarover meer in deze nieuwsbrief. Een hele bijzondere bijeenkomst; vrijdagmiddag alleen voor actieve leden van de NVvH en wetenschappers, waar o.a. prof. Dirk Revenstorf zal ingaan op hypnose en ketamine in psychotherapie. Zaterdag is een dag met internationale en nationale topsprekers over overeenkomsten en verschillen in hypnotische en psychedelische psychotherapie. Gezien alle recente ontwikkelingen op dit gebied, belooft dit een geweldige bijeenkomst te worden.

Je ziet het, er gebeurt zeker wat. Tegelijkertijd is duidelijk: wij kunnen hulp goed gebruiken. Het is heel lastig om mensen te verzamelen om zo meer ‘momentum’ te creëren. Blijf je interesse tonen, geef het door. Hoor je niets? Dat komt niet omdat we niet willen, maar gewoon krap in tijd en mensen zitten. Ik weet zeker dat met de groei van de wijnrank de stam sterker wordt en de takken beter gevoed gaan worden.

En dat gaat zeker gebeuren, want alle voortekenen wijzen op een nieuwe lente voor de oude wijngaard van hypnose. Er staan gelukkig nog een paar oude wijnstokken en we zijn hard bezig met jonge aanplant. Kom ons helpen in de wijngaard met het verzorgen, bemesten en irrigeren. De eerste oogst is nog klein, maar zal met tijd en ons werk verder toenemen.

Joost Mertens,
voorzitter NVvH